Personel kıyafeti işveren ve işçiler için son derece önemli olan kıyafetlerdir. Bu nedenle iş kıyafeti tercihinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlardan genel olarak aşağıdaki gibi bahsedebiliriz.


Doğru Personel Kıyafeti Seçin

Personel kıyafeti vücuda tam oturmalıdır. Unutulmamalıdır ki, çok sıkı olmaları halinde çalışanların hareket kabiliyeti kısıtlanabilir ve çok gevşek olmaları durumunda herhangi bir yere takılarak kumaşın kırılmasına veya kazalara neden olabilir.


Öte yandan, her iş belirli malzeme ve giysiler gerektirir. Bu nedenle bu ekipman , bu faaliyetin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak üretildiğinden benzerleri ile değiştirilmemelidir. Örneğin elektrik görevlerini yerine getirmek için kullanılan eldivenler, kimyasal ürünlerle çalışırken veya itfaiyecilerin yangınları söndürürken giydikleri eldivenlerle aynı değildir.


Kaliteli Personel Kıyafeti Seçin

Personel kıyafetleri maksimum performans sunacaksa en iyi durumda tutulmalıdır. Bunun için düzgün bir şekilde ve her zaman satıcının talimatlarına uyarak temizlenmesi önemlidir. Aynı şekilde çalışma günü içerisinde kırılması durumunda zarar görmemesi için tamir edilmesi veya başka bir talepte bulunulması tavsiye edilir. Çalışanların güvenliğini sağlamak için, özel olarak tasarlanmamışsa iş kıyafetlerinin ceplerinde veya kemerlerinde alet bulundurmak yasaktır.


Mesleğinize Uygun Personel Kıyafeti

İş kıyafetleri içinde, çalışanların maruz kaldıkları riske bağlı olarak çeşitli koruma türleri vardır. Tabii ki, profesyonellerin güvenliğini garanti etmek için hepsinin bir dizi gereksinimi karşılaması gerekir ve kullanımlarına bağlı olarak belirli kategorileri olabilir.


Isı koruma giysisi: Aleve ısıya ve dökme demir gibi malzemelerin sıçramasına dayanıklı giysilerdir  Ayrıca yangının içlerinden yayılmasını önlemelidirler.

2.Soğuk koruyucu giysi:  Başlıca işlevleri optimum vücut sıcaklığını korumaktır, bu nedenle su geçirmez, termal ve nefes alabilir olmalıdırlar.

3.Kimyasal ve biyolojik risklere karşı koruyucu giysi: Kimyasal ve biyolojik ürünler sağlığa çok zararlı olabilir ve önemli zararlara neden olabilir. Bu nedenle giysiler bu malzemelerle doğrudan temastan kaçınır, filtrasyonunu engeller ve etkilerine karşı dirençlidir.

4.Yüksek görünürlüklü giysiler: Çalışanların en çok ihtiyaç duydukları anda görünürlüğünü iyileştirin. Bu nedenle yansıtıcı yüzeyler ve flüoresan malzemeler içerirler.

5.Elektriksel risklere karşı koruyucu giysi: Kendinizi elektrik çarpmalarından korumak için kullanılan bir tanesidir. Antistatik giysiler de bu kategoridedir .

6.Mekanik risklere karşı koruyucu giysi: Kesilmelere, delinmelere, aşınmalara veya benzeri herhangi bir hasara dayanıklı iş giysisidir.

En kaliteli ve güvenilir iş kıyafetine sahip olmak için doğru adrestesiniz. Nilssteks İş Elbisesi ile başarılı ve kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz.